23.11.2023

Lehdistötiedote: Porvoon jalostamo valmistautuu toteuttamaan suurseisokin keväällä 2024

Neste varmistaa turvallisen ja jatkuvan toiminnan jalostamoillaan säännöllisillä ja suunnitelluilla määräaikaishuolloilla eli suurseisokeilla. Seuraava suurseisokki Nesteen jalostamolla Porvoossa on suunniteltu huhti-kesäkuulle 2024. Seisokin aikana Porvoon jalostamolla tehdään lakisääteisiä tarkastuksia, huoltoja ja laitteistojen perusparannuksia, joita ei voida tehdä jalostamon ollessa käynnissä. Suurseisokin arvioitu kesto on yhdeksän viikkoa.

“Suurseisokki on investointi jalostamon turvallisuuteen, käytettävyyteen ja kilpailukykyyn. Lisäksi seisokki myötävaikuttaa Nesteen tavoitteeseen tehdä Porvoon jalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä. Yhdessä auditoitujen urakoitsijoiden kanssa olemme sitoutuneet järjestämään turvalliset työolot Porvoon jalostamolla ja onnistuneen seisokin”, kertoo seisokeista vastaava johtaja Sami Wasström Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksiköstä.

Kaikki suureisokkiin osallistuvat urakoitsijat velvoitetaan sitoutumaan Nesteen toimittajien eettisiin sääntöihin, jotka sisältävät vastuullisuuskriteerejä ihmis- ja työoikeuksiin, työturvallisuuteen, ilmastoon ja ympäristöön sekä eettiseen liiketoimintaan liittyen.

Linkki lehdistötiedotteeseen