19.3.2024

Poikkeavia liikennejärjestelyjä Kilpilahdessa Nesteen suurseisokin aikana

Nesteen 2024 suurseisokista johtuen Kilpilahden alueella on poikkeavia liikennejärjestelyjä. Poikkeavat järjestelyt otetaan käyttöön huhtikuun 16. päivä ja ne jatkuvat toukokuun puoleenväliin asti. Liikennejärjestelyjen tarkoituksena on sujuvoittaa liikennettä, sillä seisokin aikana liikennemäärät kasvavat huomattavasti.  

Liikenne Nesteen jalostamolle moottoritietä Porvoon suunnasta  

Porvoon suunnasta moottoritietä VT7 kulkeva liikenne ohjataan käyttämään Nesteentien liittymää (kartta 1)

Aamuruuhkan aikaan klo 05-09 Nesteentien liikenne Nybyntien ja Kulloonlahdentien välisellä tieosuudella  on yksisuuntainen suunnassa moottoritie – jalostamo (kartta 3). Aamuruuhkan aikaan liikenne Nesteen jalostamolta Porvoon suuntaan ohjataan poikkeuksellisesti kulkemaan Kilpilahdentien kautta. Liikenteenohjaajat ovat paikalla varmistamassa liikenteen sujuvuuden.   

Liikenne Nesteen jalostamolle moottoritietä Helsingin suunnasta

Helsingin suunnasta moottoritietä VT7 kulkeva liikenne ohjataan käyttämään liittymää 58A (kartta 2). Suurseisokkiin saapuvat urakoitsijat kulkevat liittymästä Kilpilahdentietä etelän suuntaan urakoitsijoille varatulle pysäköintialueelle, joka sijaitsee Kilpilahdentien varressa.

Liikenne Nesteen jalostamolle tieltä MT170 Uusi Porvoontie/Helsingintie tai tieltä MT148 Öljytie/Nesteentie

Nesteelle tieltä 170 Uusi Porvoontie/Helsingintie ja tieltä 148 Öljytie/Nesteentie kulkeva liikenne ohjataan käyttämään Nesteentien liittymää (kartta 1). Ajoyhteys tieltä MT170 Uusi Porvoontie/Helsingintie sillan yli Kilpilahdentielle jalostamon suuntaan on katkaistu suurseisokin aikana (kartta 2).  

Urakoitsijapysäköinti

Seisokkiin osallistuvat urakoitsijat pysäköivät Kilpilahdentien varrella olevalla pysäköintialueella, jonka yhteydessä on myös seisokin kulkulupatoimisto. Pysäköintialueelle on opastus sekä Nesteentieltä että Kilpilahdentieltä. Urakoitsijoille on järjestetty jatkuva bussikuljetus pysäköintialueen ja seisokkialueen välillä.

Lisätietoja liikennejärjestelyistä 

Kartta 1: Liikenne Nesteen jalostamolle suurseisokin aikaan Porvoon suunnasta moottoritietä VT7 tai maantietä 170 Uusi Porvoontie/Helsingintie ja maantietä 148 Öljytie/Nesteentie.

Kartta 2: Liikenne Nesteen jalostamolle suurseisokin aikaan Helsingin suunnasta moottoritietä VT7.

Kartta 3: Aamuruuhkan aikaan klo 05-09 Nesteentien liikenne Nybyntien ja Kulloonlahdentien välisellä tieosuudella  on yksisuuntainen suunnassa moottoritie – jalostamo.