5.6.2024

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki on saatu onnistuneesti päätökseen

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 5.6.2024 klo 9.30 

Nesteen Porvoon jalostamon määräaikaishuolto eli suurseisokki on saatu onnistuneesti päätökseen. Jatkamme raakaöljyn sekä uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden jalostusta yli sadaksi eri tuotteeksi, joita toimitamme asiakkaillemme globaalisti.

“Toteutimme suurseisokin aiempaa lyhyemmässä aikataulussa. Olemme tarkasti arvioineet sekä kustannuksia että riskejä, jotka liittyvät aiemmin viiden vuoden välein toteutettuun seisokkiin. Lyhyemmät seisokkivälit vähentävät huoltotarpeen laajuutta ja seisokin monimutkaisuutta. Jatkossa seisokit toteutetaan noin 2,5–3 vuoden välein. Muutos ei liity suoraan Porvoon jalostamon asteittaiseen muutokseen uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen jalostamoksi, mutta mahdollistaa omalta osaltaan tarvittavien muutosten joustavamman toteutuksen”, sanoo Markku Korvenranta, Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksikön johtaja.

“Huolsimme noin 5 000 laitetta ja teimme suuren määrän lakisääteisiä tarkastuksia sekä laitteistojen perusparannuksia, joita ei voida tehdä jalostamon ollessa käynnissä. Seisokkityöt kohdistuivat muun muassa painelaitteisiin sekä pyöriviin laitteisiin ja putkistoihin. Haluamme kiittää kaikkia saumattomasta yhteistyöstä, asiantuntemuksesta ja aktiivisesta vuoropuhelusta”, jalostamo- ja terminaalitoimintojen johtaja Jori Sahlsten Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksiköstä tiivistää.  

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista rakennustyömaista. Kaikkiaan seisokkitöihin osallistui noin 7 600 henkilöä ja työmaalla työskenneltiin yli 1,4 miljoonaa työtuntia. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Suurseisokki ei vaikuttanut Nesteen asiakkaille toimitettavien tuotteiden jakeluun. Kilpilahden satama ja jalostamon jakeluterminaali toimivat normaalisti suurseisokin aikana.

Neste Oyj

Hanna Maula
Viestintä- ja brändijohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Kuvat medialle

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi